May 15, 2019

Tävling

Dax att tävla!

Vi tycker om att tävla och uppmuntrar till deltagande för att du skall få chans att utvecklas, lära dig nya tekniker och strategier, samt få möjlighet att träffa nya kompisar i andra klubbar.
Läs mer om våra olika inriktningar under fliken “Tävlingsgrenar.”

Att tävla skall vara lustfyllt, så vi värnar om respekten både för dig själv och för din motståndare. Det skall vara kul och lättsamt och du har alltid en coach med som stöttar och hjälper dig på vägen. Läs mer om att vara coach och hur du bör förbereda dig inför en tävling nedan.

Vad skall jag ta med mig?

Varje tävlande behöver en coach med sig till tävlingen, oavsett gren. Det kan vara en aktiv i klubben, eller ens förälder. Coachens uppgift är att hjälpa sin tävlande att finnas på rätt plats på rätt tid och med rätt utrustning.

Utrustning

Nedan har vi listat den utrustning som är viktig att ta med till tävlingen beroende på vilken gren man skall tävla i. Det viktigast i alla grenar är dock god sportslig anda!

Tul (mönster): TKD-pass, Dobok + bälte, Vattenflaska

Sparring: TKD-pass, Dobok + bälte, Hjälm, Handskar, Fotskydd, Tandskydd, Susp (killar), Vattenflaska (ges till coachen som tar med den in till mattan), Handduk (ges till coachen som tar med den in till mattan)

Kross: TKD-pass, Dobok + bälte, Vattenflaska

Specialteknik: TKD-pass, Dobok + bälte, Hjälm, Vattenflaska